Általános Szerződési Feltételek és Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

https://breakslow.hu/ weboldal, Breakslow Applikáció, Breakslow Admin Applikáció

hatályos ettől a naptól: 2019-03-25

 

Breakslow Applikáció, https://breakslow.hu/ weboldal

Preambulum

Üdvözöljük a Breakslow Applikációban és a https://breakslow.hu/ weboldalon! A https://breakslow.hu/ weboldal, a Breakslow Applikáció és kapcsolódó oldalak (a továbbiakban: Szolgáltatások) tulajdonosa és üzemeltetője a Breakslow Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató)

Kérjük, hogy Szolgáltatások használata előtt figyelmesen olvassa el a jelen dokumentumban található Általános Szerződési Feltételeket és az adatvédelmi irányelveinket.

Feltételek elfogadása

A Szolgáltatások bármely részének használatával Ön elfogadja jelen ÁSZF és az adatvédelmi irányelveink tartalmát, ezáltal elismeri a Szolgáltató és az Ön között létrejövő szerződést (a továbbiakban: Szerződés).

A Szolgáltatások használatának kifejezett feltétele, hogy Ön elfogadja jelen feltételeket. Amennyiben nem fogadja el az összes feltételt, akkor nem használhatja a Szolgáltatásokat.

Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a Szolgáltatások használatával kapcsolatban kérdése merült fel, vagy amennyiben egyedi igényét szeretné velünk megbeszélni, úgy kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken!

Impresszum: a Szolgáltató (üzemeltető, vállalkozás) adatai

Név: Breakslow Kft.

Székhely: 2646 Drégelypalánk, Bem utca 9.

Levelezési cím: 2646 Drégelypalánk, Bem utca 9.

Nyilvántartásba vevő hatóság: Balassagyarmati Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 12-09-010277

Adószám: 26386346-2-12

Képviselő: Debre Zoltán

Telefonszám: +36203702253

E-mail: hello@breakslow.hu

Honlap: https://breakslow.hu/

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81854161

A Szolgáltatások legfontosabb jellemzői és használata

  1. A Szolgáltatások segítségével a Felhasználók, a vendéglátóhelyi egységek (a továbbiakban: Üzletek) szolgáltatásaival kapcsolatos információkhoz juthatnak hozzá, az Üzletek által kibocsátott hűségkártyákat tárolhatják, valamint részt vehetnek Breakslow Túrákon. A szolgáltatásokban elérhető információk az Üzletekről: nyitvatartás, képek, elérhető étlap/ itallap, helyszínen igénybe vehető szolgáltatások (pl. WIFI), elérhető diéták (pl. gluténmentes, laktózmentes), fizetési lehetőségek, felhasználói vélemények.
  2. A Breakslow Applikáció használata regisztrációhoz között, melynek az első használat előtt meg kell történnie. A regisztráció történhet a Breakslow Applikáción vagy a https://breakslow.hu/ weboldalon keresztül a Felhasználó neve (vezetéknév, keresztnév), e-mail címe, és a regisztrációhoz kapcsolódó jelszava megadásával, vagy a Facebook Login alkalmazás útján.

A regisztrációkor a Felhasználók megadhatják opcionálisan az alábbi információkat: születési dátum, nem, telefonszám.

A Facebook Login alkalmazással való regisztráció esetén a regisztráció közben a Facebook által elérhetővé tett tájékoztatásban meghatározott személyes adatok a Felhasználó önkéntes hozzájárulása alapján kerülnek továbbításra a Szolgáltató felé a Facebook adatvédelmi irányelveinek betartása mellett.

A https://breakslow.hu/ weboldal üzletkereső és blog funkciója regisztráció nélkül is használható, a további szolgáltatásokhoz való hozzáférésre a Breakslow Applikációnál leírt regisztrációs feltételek vonatkoznak.

  1. A Szolgáltatásokban a Felhasználók azt alábbi szolgáltatásokhoz férhetnek hozzá:

3.1. Üzletkereső: keresés az Üzletek között lokáció vagy egyéb paraméterek útján (pl. elérhető szolgáltatások, diéták), továbbá az Üzletekkel kapcsolatos tájékoztató információk.

3.3. Hűségkártyák: hozzáférés az Üzletek digitális hűségpont rendszereihez. A Felhasználók a Breakslow Applikációban tárolhatják az egyes Üzletekhez tartozó digitális hűségkártyáikat és az applikáción keresztül szerezhetnek pontokat.

3.6. Túrák: a Felhasználók a Breakslow Applikáción keresztül csatlakozhatnak a virtuális Breakslow Túrákhoz, valamint ezen keresztül szerezhetik be a Túrapontjaikat a túrákban résztvevő Üzletekben.

3.7 Értékelések: A Felhasználók a Breakslow Applikáción vagy a https://breakslow.hu/ weboldalon keresztül 1-5-ig terjedő skálán (ahol 1 a legrosszabbat, 5 pedig a legjobbat jelenti) csillagok segítségével pontozhatják az Üzletek szolgáltatásait az alábbi kategóriákban: éltel/ital, kiszolgálás, ár-érték, hangulat. A csillagos pontozáson túl szöveges értékelés is szükséges, valamint 1-3 db saját készítésű fotót is mellékelhetnek véleményük mellé.

3.8 Kedvencek: A https://breakslow.hu/ weboldalon a regisztrált Felhasználók felhasználói fiókjukba történő belépést követően az Üzletek oldalain található szív alakú ikon megnyomásával a Kedvencek menüponthoz adhatják az adott Üzletet.

A Hűségpontok és Túrapontok megszerzése, tárolása és beváltása Ajándékra/Kedvezményre

  1. A Breakslow applikációban a Felhasználók a regisztráció után kapnak egy egyedi QR azonosítókódot, melyek segítségével tudják megszerezni a Hűségpontokat és Túrapontokat. Az egyedi QR azonosítókód az applikációban az alsó menüsoron érhető el a középső, narancssárga színű, kerek Breakslow ikonra kattintva.
  2. A Felhasználók a Hűségpontjaikat és Túrapontjaikat az Üzletekben tudják megszerezni, az egyedi QR azonosítókódjuk segítségével. Az Üzletek a Breakslow Admin Applikáció alkalmazással be tudják olvasni a Felhasználók egyedi QR azonosítókódját és pontot tudnak küldeni számukra.
  3. A Breakslow Applikációban a főoldalon és a Felhasználók profiloldalán megjelenik az Üzlet hűségkártyája, ahol a Felhasználó a Hűségpontot szerezte. A hűségkártya az Üzlet nevét mutatja, valamint a név alatt egy sávban vizuálisan megjeleníti a pontokat. A leírás gombra kattintva megjelenik a név alatt, hogy milyen feltételekkel gyűjthető és váltható be pont az adott Üzletben.
  4. A Breakslow Applikációban a főoldalon és a Felhasználók profiloldalán megjelenik a folyamatban lévő Túrák kártyája, ahol a Felhasználó a Túrapontot szerezte vagy tervezi megszerezni. A Túra kártyájára kattintva megtalálható a Túra neve, rövid leírása, szabályzata valamint a Túrában résztvevő vendéglátóhelyek listája, melyek mellett sárga körben fehér pipa jelzi vizuálisan a megszerzett pontokat.
  5. Egy Üzlet hűségkártyája addig látható az alkalmazásban, amíg van a Felhasználónak beváltható Hűségpontja az adott Üzlethez, vagy beváltható Ajándéka.
  6. Egy Túra kártyája addig látható az alkalmazás főoldalán és a Felhasználók profilján, amíg a Túra folyamatban van, van a Felhasználónak beváltható Túrapontja az adott Túrában, vagy beváltható Ajándéka. A Breakslow Túrák megnevezés mellett található ’Összes’ gombra kattintva megtalálhatóak a már megkezdett Túrák és az elérhető, de még nem megkezdett Túrák is.
  7. A Hűségpontok és Túrapontok beváltása Ajándékra vagy Kedvezményre szintén a Felhasználók egyedi QR azonosítókódjával történik az Üzletben.
  8. A Felhasználók számára lehetőség nyílik Ajándék küldésre is egy másik személy részére, mely funkciót az Ajándék küldés gombra kattintva érnek el. Az Ajándék küldés szolgáltatást az Üzletek teszik lehetővé a Felhasználók részére. Nem minden Üzletben hűségkártyájában érhető el. Az Ajándék küldés funkció abban az esetben válik elérhetővé, ha a Vendég annyi pontot szerez, hogy saját Ajándékára jogosulttá válik. Ebben az esetben a Beváltás és az Ajándék küldés gomb aktívvá válik az applikációban. Az Ajándék küldés lehetővé teszi a Felhasználók számára egy, a saját Ajándékukkal azonos ajándék küldését egy másik személy részére. Ehhez meg kell adni a másik személy email címét. A másik személy a Szolgáltató által kiküldött e-mailben kap értesítést az Ajándékról és a beváltásának módjáról.

Fogalmak

  1. „Felhasználó”: a Breakslow Applikáció regisztrált felhasználója.

 

  1. „vendéglátóhely”: a Megrendelő és egyéb olyan vendéglátóhelyek, amelyek a Breakslow Admin Applikáció regisztrált felhasználói a Szolgáltatóval kötött együttműködési megállapodás alapján.

 

  1. „Üzlet”: a vendéglátóhelyek kereskedelmi- és szolgáltató egységei.

 

  1. „Ajándék”: A Hűségpont rendszerben, a Túrapont rendszerben, valamint az Ajándék küldés szolgáltatás keretében a Felhasználó (illetve a felhasználó által megjelölt személy) részére a vendéglátóhelyek által nyújtott étel, ital, vagy százalékos kedvezmény, amennyiben a Felhasználó elér egy bizonyos hűségpontszámot, illetve túrapontszámot.

 

  1. „Breakslow Applikáció”: a Szolgáltató tulajdonában álló és általa üzemeltetett, a Felhasználók által letölthető, használható mobilapplikáció, amivel hűségpontokat, illetve túrapontokat gyűjthetnek, Ajándékokat válthatnak be az Üzletekben, továbbá Ajándék küldés szolgáltatást, illetve egyéb szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

 

  1. „Breakslow Admin Applikáció”: a Szolgáltató tulajdonában álló és általa üzemeltetett mobilapplikáció, amelyet a Szolgáltató és a vendéglátóhelyek használnak a Hűségpont rendszer, a Túrapont rendszer, az Ajándék küldés szolgáltatás, és egyéb, a jelen Szerződésben meghatározott szolgáltatások nyújtása céljából.

 

  1. „Hűségpont rendszer”: A Hűségpont rendszer a vendéglátóhelyek saját rendszere, melyet annak érdekében alakítanak ki, hogy jutalmazzák a visszatérő vendégeiket. A vendéglátóhelyek hűségpontokat adnak a Felhasználónak, ha a Felhasználók - a vendéglátóhelyek által előzetesen meghatározott - fogyasztást követően fizetést eszközölnek a vendéglátóhelyeknek azok valamelyik Üzletében. Ez lehet egy bizonyos étel, vagy ital (például kávé, péksütemény) elfogyasztása, vagy egy bizonyos összeghatárt (például 1000,- forintot) elérő fogyasztás. Ha a Felhasználó elér egy - az adott vendéglátóhely által előzetesen meghatározott - hűségpontszámot, a hűségpontjait jogosult beváltani - a vendéglátóhely által előzetesen meghatározott - Ajándékra a vendéglátóhely valamelyik Üzletében, a vendéglátóhely pedig a Felhasználónak az Ajándékot nyújtani köteles. A Hűségpont rendszer esetén a Felhasználó csak azokat az általa szerzett pontokat jogosult beváltani Ajándékra, amelyeket a Vendéglátóhely valamelyik Üzletében gyűjtött össze.

 

  1. „Túrapont rendszer”: A Túrapont rendszert a Szolgáltató szervezi, melynek lényege, hogy a Felhasználók pontokat gyűjthetnek különböző vendéglátóhelyeken. Egy túrában adott számú vendéglátóhely található, ahol a Felhasználók úgynevezett túrapontokat gyűjthetnek. A vendéglátóhely túrapontot ad a Felhasználónak, ha egy - a Túraszabályzatban (3.2. pont) előzetesen meghatározott - fogyasztás ellenértékét kifizeti a vendéglátóhelynek. Ez lehet egy bizonyos étel, vagy ital (például kávé, péksütemény) elfogyasztása, vagy egy bizonyos összeghatárt (például 1000,- forintot) elérő fogyasztás. Egy adott túrán belül, egy vendéglátóhelyen a Felhasználó csak egy pontot tud szerezni. Ha egy adott túrában szereplő összes vendéglátóhelyet meglátogatta a Felhasználó, és megszerezte az összes túrapontot, akkor a Felhasználó jogosult beváltani a túrapontjait Ajándékra a Túraszabályzatban meghatározott feltételek szerint.

 

  1. „Ajándék küldés szolgáltatás”: Amennyiben egy vendéglátóhely ezt előzetesen lehetővé teszi, a Felhasználók egy, a saját Ajándékukkal azonos Ajándékot küldhetnek egy másik személy részére. Ez a szolgáltatás abban az esetben válik elérhetővé, ha a Felhasználó annyi hűségpontot szerez, hogy jogosulttá válik saját Ajándékára. Az Ajándék küldés szolgáltatás csak a Hűségpont rendszerben érhető el a Felhasználók számára.

Szerzői jogok, szellemi tulajdon

  1. A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a Szolgáltatások szerzői műnek minősülnek, így azok minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a Szolgáltatásokban található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a Szolgáltatások vagy azok bármely része módosítható. A Szolgáltatásokból és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a  weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet. A jogtulajdonos: Breakslow Kft.
  2. A Szolgáltatások bármely tartalmának kereskedelmi célból történő másolása, terjesztése, publikálása, feltöltése, letöltése, értékesítése, átruházása, lejátszása a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül szigorúan tilos.
  3. A Szolgáltatások tartalma a Szolgáltató kizárólagos tulajdonában van. A Szolgáltatások igénybe vevői (a továbbiakban: Felhasználók) által feltöltött anyagok esetén (a „Felhasználói anyagok” szakaszban meghatározottak szerint) a felhasználó a Breakslow Kft. részére engedélyezi a tartalom megjelenítését és felhasználását.

Személyes, nem kereskedelmi célú felhasználásra korlátozott mennyiségű tartalmat másolhat, letölthet és kinyomtathat, feltéve, hogy (a) a tartalomban található összes szerzői jogi és egyéb tulajdonjogi jelölést módosítás nélkül hagyja, (b) nem módosítja a tartalmat, (c) nem használja a tartalmat olyan módon, amely azt sugallja, hogy a Szolgáltató vagy a Szolgáltatások elősegítik vagy támogatják az Ön vagy bármely harmadik fél ötleteit, webhelyeit, eseményeit, termékeit vagy szolgáltatásait, és (d) a tartalmat semmilyen módon nem használja fel oly módon, amely jogellenes vagy káros lehet más személyre vagy szervezetre. Ezenkívül használhat olyan alkalmazásokat, widgeteket és eszközöket, amelyek lehetővé teszik, hogy a kiválasztott Felhasználói anyagok megjelenjenek a mobileszközön, személyes, nem kereskedelmi webhelyen, webblogban vagy más alkalmazásban a fenti feltéteknek megfelelően.

  1. A Szolgáltatások bármely tartalmából származó idézetek semmilyen médiumban nem használhatóak a Szolgáltató megjelölése nélkül.
  2. A Szolgáltatások tartalmának bármilyen más használatához a Breakslow Kft. előzetes írásbeli engedélye szükséges.

Felhasználói anyagok

  1. A közösségi média révén a felhasználók posztolhatnak, feltölthetnek, továbbíthatnak és/vagy más módon küldhetnek megjegyzéseket, üzeneteket, szöveget, fényképeket, képeket és egyéb tartalmakat (a továbbiakban: Felhasználói anyagok) a Szolgáltatásokról.
  2. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen okból, indoklás és előzetes értesítés nélkül megjelenítse, törölje vagy szerkeszthesse a Felhasználói anyagokat, de ezek megtétele nem kötelessége.
  3. A Szolgáltatásokon keresztül benyújtott Felhasználói anyagok szerzői jogait és tulajdonjogait Ön megtartja, de elfogadja, hogy a benyújtott információkat és képeket a Szolgáltató használhatja és közzéteheti honlapján, közösségi oldalain és minden más médiumban. A közzétett bejegyzések teljes egészében a Szolgáltató döntése alapján kerülnek kiválasztásra. Ön tudomásul veszi és egyetért azzal, hogy a Szolgáltató nem köteles közzétenni, megjeleníteni vagy más módon nyilvánosan hozzáférhetővé tenni az Ön által a Szolgáltatásokon keresztül benyújtott fotókat, információkat vagy egyéb tartalmakat, módosíthat vagy törölhet bármilyen fényképet és információt.
  4. A Felhasználói anyagok benyújtásával Ön a Szolgáltató és engedélyesei részére egy nem kizárólagos, visszavonhatatlan, örökös, jogdíjmentes, világszerte átruházható licenszet biztosít a használathoz, másoláshoz, módosításhoz, továbbításhoz, nyilvánosságra hozatalhoz, megjelenítéshez bármilyen médiumban vagy csatornán (például Facebook, Instagram és harmadik fél weboldalai, ahol a Szolgáltató Szolgáltatásait megosztják vagy reklámozzák) fizetési és értesítési kötelezettség nélkül.
  5. Ha Ön a Szolgáltatásokon keresztül fényképet, tartalmat vagy információt nyújt be a Szolgáltató részére, akkor garantálja, hogy az Ön által benyújtott fénykép, tartalom vagy információ nem sérti a szerzői jogokat, a magánélethez való jogokat vagy harmadik személy bármely más jogát és egyúttal biztosít a Szolgáltató részére minden jogot és licenszet.

Felelősség

  1. A Breakslow applikációban az Üzletek kapcsán megjelenítésre kerülő információk, hűségkártya ajánlatok és egyéb tartalmak elhelyezése az Üzletek kizárólagos hatásköre és felelőssége, az Üzletek által a Breakslow Applikációban megjelenített tartalmakat a Szolgáltató nem köteles ellenőrizni. Szolgáltató erre tekintettel kifejezetten kizárja felelősségét ezen információk és ajánlatok valóságáért, hitelességéért, pontosságáért, elérhetőségéért, valamint a marketingajánlatok Felhasználó általi tényleges igénybe vehetőségének biztosításáért. Szolgáltató kifejezetten kizárja továbbá a felelősségét a Breakslow Applikációba az Üzletek által feltöltött hűségkártyák Üzletek általi elfogadásáért. Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Breakslow Applikációban elérhető hűségkártyák elfogadásáról az azokat kibocsátó Üzletek mindenkor saját hatáskörükben jogosultak dönteni a saját maguk által meghatározott feltételek keretei között.

  2. Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut, hogy a Szolgáltatások keretén belül jogsértő tartalom került elhelyezésre, a vonatkozó jogszabályi követelményeknek megfelelően jár el az információ eltávolítása vagy a hozzáférés nem biztosítása tekintetében.

  3. Szolgáltató célkitűzése, hogy a Szolgáltatásokat a lehető legmagasabb színvonalon működtesse, azonban a Szolgáltatások - ideértve az annak üzemeltetése során használt szoftvert is - pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentes működéséért, adott célra való alkalmasságáért és az ezek hiányából eredő közvetlen vagy közvetett károkért vagy egyéb jogkövetkezményekért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal. A Szolgáltató nem felel továbbá a rajta kívül álló okkal összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért, ilyen lehet például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodás vagy kimaradás, bármilyen eredetű technikai leállás, szünet, információ- és/vagy adatvesztés, mások által elhelyezett romboló alkalmazások vagy programok (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek).

  4. A regisztráció során történő adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

  5. Amennyiben a Felhasználó magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság Szolgáltatóval szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Felhasználó köteles minden, a Szolgáltató által megkövetelt intézkedést megtenni, és köteles a Szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a Szolgáltatót a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri. A Szolgáltató kizár továbbá minden felelősséget a Felhasználó által okozott, vagy egyébként a Felhasználó magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kár és jogsérelem, illetve egyéb következmény vonatkozásában.

  6. Az információs rendszerek biztonságát sértő magatartásokkal okozott, vagy azokkal összefüggésben keletkezett károkért kizárólag az ilyen magatartások megvalósítója a felelős, ezért a Szolgáltató a felelősségét kizárja, minden olyan esetért, amely a Szolgáltatás használata közben keletkezik, ideértve a vírusok vagy egyéb károkozásra alkalmas szoftverek használatát vagy terjesztését, a Szolgáltató birtokában lévő személyes és egyéb adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, azok megsemmisítését, károsítását vagy nyilvánosságra hozatalát és egyéb hacker-tevékenységeket is.

  7. A Szolgáltató kizárja a felelősségét minden, a Szerződés bármely okból történő megszűnéséből eredő kárért, különösen, ha a Felhasználó szerződésszegése vagy valamely bíróság, illetve hatóság utasítására törölte a Felhasználó regisztrációját.
  8. A Felhasználó regisztrációjához kapcsolódó jelszó titkosságának megőrzése teljes mértékben a Felhasználó felelőssége. A Szolgáltató az adatok illetéktelen személyek tudomására jutásának megakadályozása érdekében a szükséges és rendelkezésére álló technikai megoldásokat alkalmazza, és nem vállal felelősséget a Felhasználói jelszavaknak vagy profiloknak a Felhasználó tudtával vagy tudta nélkül történő, illetéktelen használatából eredő károkért.

 

Panaszügyintézés, hibabejelentés

Szolgáltató célkitűzése, hogy a Szolgáltatásokat a lehető legmagasabb színvonalon működtesse, ideértve az annak üzemeltetése során használt szoftvert is. Előfordulhatnak azonban elírásból vagy technikai akadályokból származó hibák, melyekkel kapcsolatos kifogásaikat a Felhasználók a Breakslow Applikáció Felhasználói profiljában található ’Visszajelzés küldése’ funkció igénybevételével szöveges üzenet formájában, vagy az alábbi elérhetőségeken terjeszthetnek elő:

A hibabejelentés beérkezése után Szolgáltató haladéktalanul megkezdi a hibák javítását, amennyiben a hiba nem harmadik félnél (pl. tárhely szolgáltató) merült fel. A hibák javításának átfutási ideje nagyban függ a probléma jellegétől, méretétől és helyétől.

Szerződéses feltételek módosításának joga

A Szolgáltató bármikor jogosult a Szerződés egyoldalú módosítására azzal, hogy a módosításról rövid felhívás formájában a Szolgáltatásokban tájékoztatja a Felhasználókat. Amennyiben a Felhasználó a módosítást követően a Szolgáltatások bármely részét használni kezdi, az a módosítás elfogadásának minősül.

Külső hivatkozások használata

  1. A Szolgáltatások tartalmazhatnak olyan hivatkozásokat, amelyek harmadik fél webhelyére mutatnak. A Szolgáltató nem irányítja ezen webhelyeket és azok tartalmát, ezért nem tudja garantálni, hogy az ezeken a webhelyeken található tartalom pontos, jogszerű, nem tartalmaz vírosokat vagy nem befolyásolja más módon a Felhasználók eszközeit.
  2. A Szolgáltatások igénybevételével Ön megérti és elfogadja, hogy a Szolgáltató semmilyen módon nem tehető felelőssé, ha a harmadik fél webhelyére mutató hivatkozásra kattinva Önt bármilyen kár vagy veszteség éri.

Részleges érvénytelenség

Ha jelen ÁSZF valamely pontja jogilag hiányos vagy hatálytalan, attól még a szerződés további pontjai érvényben maradnak és a hatálytalan vagy hibás rész helyett a vonatkozó jogszabályok rendelkezései alkalmazandóak.

A szerződés megszűnése

  1. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül saját belátása szerint módosítsa, ideiglenesen szüneteltesse vagy megszüntesse a Szolgáltatásokat, amely utóbbi esetben a Szerződés automatikusan megszűnik.
  2. A Felhasználó bármikor törölheti a Breakslow Applikációt mobiltelefonjáról, továbbá kérheti regisztrációjának törlését a Szolgáltatótól.
  3. Amennyiben a Felhasználó megszegi a jelen Szerződés feltételeit, a Szolgáltató törölheti a regisztrációval létrejött felhasználói profilt. 

 

Breakslow Admin Applikáció

Preambulum

Üdvözöljük a Breakslow Admin Applikációban! A jelen felhasználási feltételek a Breakslow Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett és tulajdonában álló Breakslow Admin Applikáció (a továbbiakban: Applikáció) igénybevételének feltételeit tartalmazza és a Szolgáltató, valamint a szolgáltatás regisztrált igénybe vevője (a továbbiakban: Vendéglátóhely) között létrejövő szerződés (a továbbiakban: Szerződés).

Kérjük, hogy az Applikáció használata előtt figyelmesen olvassa el a jelen dokumentumban található Általános Szerződési Feltételeket és az adatvédelmi irányelveinket.

A feltételek elfogadása

Az applikáció használatának megkezdésével Ön elfogadja jelen Szerződés és az adatvédelmi irányelveink tartalmát.

A Szolgáltató bármikor jogosult a Szerződés egyoldalú módosítására azzal, hogy a módosításról rövid felhívás formájában az Applikációban tájékoztatja a Vendéglátóhelyeket. Amennyiben a Vendéglátóhely a módosítást követően az Applikáció bármely részét használni kezdi, az a módosítás elfogadásának minősül.

Ha a jelen Általános Szerződési Feltételekkel, a Szolgáltatások használatával kapcsolatban kérdése merült fel, vagy amennyiben egyedi igényét szeretné velünk megbeszélni, úgy kérjük, vegye fel munkatársunkkal a kapcsolatot a megadott elérhetőségeken!

Impresszum: a Szolgáltató (üzemeltető, vállalkozás) adatai

Név: Breakslow Kft.

Székhely: 2646 Drégelypalánk, Bem utca 9.

Levelezési cím: 2646 Drégelypalánk, Bem utca 9.

Nyilvántartásba vevő hatóság: Balassagyarmati Törvényszék Cégbírósága

Cégjegyzékszám: 12-09-010277

Adószám: 26386346-2-12

Képviselő: Debre Zoltán

Telefonszám: +36203702253

E-mail: info@breakslow.hu

Honlap: https://breakslow.hu/

Bankszámlaszám: 11600006-00000000-81854161

Az applikáció legfontosabb jellemzői és használata

  1. Az Applikáció a Breakslow Applikáció által generált QR azonosítókódok beolvasására szolgáló eszköz.
  2. Az Applikáció használatához regisztrációra van szükség, mely történhet a) Szolgáltató weboldalán (https://breakslow.hu) keresztül, b) Breakslow Applikáción keresztül, c) Szolgáltató által létrehozva.
  3. Az Applikáció segítségével a Vendéglátóhelyek a Breakslow Applikáció regisztrált igénybe vevőinek (a továbbiakban: Felhasználóknak) bocsáthatnak ki Hűségpontokat illetve Túrapontokat az Applikáció erre kialakított felületén. A Vendéglátóhely a kereskedelmi- és szolgáltató egységeiben (a továbbiakban: Üzleteiben) elérhető hűségrendszer részleteit és feltételeit Szolgáltató felé előzetesen e-mailben vagy tértivevényes levélben határozhatja.
  4. Szolgáltató eseti jelleggel vállalja virtuális túrák szervezését a Breakslow Applikáción keresztül, melyben egyszerre több Vendéglátóhely is részt vehet. Ezen túrák feltételei, menete és részletei minden esetben külön megállapodás részét képezik.
  5. A Vendéglátóhely a ’Felhasználó beolvasása’ gomb megnyomásával aktiválódó QR azonosítókód olvasó segítségével Hűségpontokat és Túrapontokat bocsáthat ki, valamint Ajándékokat válthat be a Felhasználók részére, a Breakslow Applikáció által egyedileg generált és a Felhasználók által bemutatott QR azonosítókódjuk beolvasásával.

Fogalmak

  1. „Felhasználó”: a Breakslow Applikáció regisztrált felhasználója.

 

  1. „vendéglátóhely”: a Megrendelő és egyéb olyan vendéglátóhelyek, amelyek a Breakslow Admin Applikáció regisztrált felhasználói a Szolgáltatóval kötött együttműködési megállapodás alapján.

 

  1. „Üzlet”: a vendéglátóhelyek kereskedelmi- és szolgáltató egységei.

 

  1. „Ajándék”: A Hűségpont rendszerben, a Túrapont rendszerben, valamint az Ajándék küldés szolgáltatás keretében a Felhasználó (illetve a felhasználó által megjelölt személy) részére a vendéglátóhelyek által nyújtott étel, ital, vagy százalékos kedvezmény, amennyiben a Felhasználó elér egy bizonyos hűségpontszámot, illetve túrapontszámot.

 

  1. „Breakslow Applikáció”: a Szolgáltató tulajdonában álló és általa üzemeltetett, a Felhasználók által letölthető, használható mobilapplikáció, amivel hűségpontokat, illetve túrapontokat gyűjthetnek, Ajándékokat válthatnak be az Üzletekben, továbbá Ajándék küldés szolgáltatást, illetve egyéb szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

 

  1. „Breakslow Admin Applikáció”: a Szolgáltató tulajdonában álló és általa üzemeltetett mobilapplikáció, amelyet a Szolgáltató és a vendéglátóhelyek használnak a Hűségpont rendszer, a Túrapont rendszer, az Ajándék küldés szolgáltatás, és egyéb, a jelen Szerződésben meghatározott szolgáltatások nyújtása céljából.

 

  1. „Hűségpont rendszer”: A Hűségpont rendszer a vendéglátóhelyek saját rendszere, melyet annak érdekében alakítanak ki, hogy jutalmazzák a visszatérő vendégeiket. A vendéglátóhelyek hűségpontokat adnak a Felhasználónak, ha a Felhasználók - a vendéglátóhelyek által előzetesen meghatározott - fogyasztást követően fizetést eszközölnek a vendéglátóhelyeknek azok valamelyik Üzletében. Ez lehet egy bizonyos étel, vagy ital (például kávé, péksütemény) elfogyasztása, vagy egy bizonyos összeghatárt (például 1000,- forintot) elérő fogyasztás. Ha a Felhasználó elér egy - az adott vendéglátóhely által előzetesen meghatározott - hűségpontszámot, a hűségpontjait jogosult beváltani - a vendéglátóhely által előzetesen meghatározott - Ajándékra a vendéglátóhely valamelyik Üzletében, a vendéglátóhely pedig a Felhasználónak az Ajándékot nyújtani köteles. A Hűségpont rendszer esetén a Felhasználó csak azokat az általa szerzett pontokat jogosult beváltani Ajándékra, amelyeket a Vendéglátóhely valamelyik Üzletében gyűjtött össze.

 

  1. „Túrapont rendszer”: A Túrapont rendszert a Szolgáltató szervezi, melynek lényege, hogy a Felhasználók pontokat gyűjthetnek különböző vendéglátóhelyeken. Egy túrában adott számú vendéglátóhely található, ahol a Felhasználók úgynevezett túrapontokat gyűjthetnek. A vendéglátóhely túrapontot ad a Felhasználónak, ha egy - a Túraszabályzatban (3.2. pont) előzetesen meghatározott - fogyasztás ellenértékét kifizeti a vendéglátóhelynek. Ez lehet egy bizonyos étel, vagy ital (például kávé, péksütemény) elfogyasztása, vagy egy bizonyos összeghatárt (például 1000,- forintot) elérő fogyasztás. Egy adott túrán belül, egy vendéglátóhelyen a Felhasználó csak egy pontot tud szerezni. Ha egy adott túrában szereplő összes vendéglátóhelyet meglátogatta a Felhasználó, és megszerezte az összes túrapontot, akkor a Felhasználó jogosult beváltani a túrapontjait Ajándékra a Túraszabályzatban meghatározott feltételek szerint.

 

  1. „Ajándék küldés szolgáltatás”: Amennyiben egy vendéglátóhely ezt előzetesen lehetővé teszi, a Felhasználók egy, a saját Ajándékukkal azonos Ajándékot küldhetnek egy másik személy részére. Ez a szolgáltatás abban az esetben válik elérhetővé, ha a Felhasználó annyi hűségpontot szerez, hogy jogosulttá válik saját Ajándékára. Az Ajándék küldés szolgáltatás csak a Hűségpont rendszerben érhető el a Felhasználók számára.

Az applikáció rendeltetésszerű használata

  1. Az Applikáció kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között, harmadik személyek és a Szolgáltató jogainak sérelme nélkül, illetve a jelen Szerződés betartása mellett használható.
  2. Az Applikáció egyes elemei és az Applikáció egésze szerzői jogi és iparjogvédelmi védelem alatt állnak. A szerzői és iparvédelmi jogok összessége ezen elemeken a Szolgáltatót vagy a vele szerződéses kapcsolatban álló harmadik személyeket illetik meg, és ezen elemek az Applikáció rendeltetésszerű használatával velejáró futtatásán, képernyőn történő megjelenítésén, és az ezekhez szükséges ideiglenes többszörözésen, továbbá a személyes, nem-kereskedelmi célból merevlemezre történő lementésen és kinyomtatáson túl semmilyen egyéb formában nem módosíthatóak vagy használhatóak fel vagy hasznosíthatóak a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyének hiányában.
  3. Amennyiben valamely Vendéglátóhely a jelen Szerződés rendelkezéseibe vagy jogszabályba ütközően, vagy egyébként visszaélésszerűen használja az Applikációt, a Szolgáltató jogosult a Vendéglátóhely hozzáférési jogait megszüntetni, továbbá a Vendéglátóhely regisztrációját törölni. A Szolgáltató kizárja a felelősséget minden, esetlegesen abból eredő kárért, ha a Vendéglátóhely jelen Szerződésbe ütköző magatartása, jogszabály megsértése vagy az Applikáció visszaélésszerű használata miatt törölte a Vendéglátóhely regisztrációját és az Applikációban az adott Vendéglátóhelyhez kapcsolódó valamennyi tartalmat, illetve szolgáltatást.
  4. A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy amennyiben egy Vendéglátóhely a jelen pont alapján történt regisztráció-törlést követően újra regisztrál, a Vendéglátóhely a Szolgáltatáshoz történő további hozzáférését korlátozza vagy megtagadja.
  5. A Vendéglátóhely regisztrációjához kapcsolódó jelszó titkosságának megőrzése teljes mértékben a Vendéglátóhely felelőssége. A Szolgáltató az adatok illetéktelen személyek tudomására jutásának megakadályozása érdekében a szükséges és rendelkezésére álló technikai megoldásokat alkalmazza, és nem vállal felelősséget a felhasználói jelszavaknak vagy profiloknak a Vendéglátóhelyek tudtával vagy tudta nélkül történő, illetéktelen használatából eredő károkért.

Felelősség

  1. Az Applikációban az Üzletek kapcsán megjelenítésre kerülő információk, hűségkártya ajánlatok és egyéb tartalmak elhelyezése a Vendéglátóhelyek kizárólagos hatásköre és felelőssége, a Vendéglátóhelyek által az Applikációban megjelenített tartalmakat a Szolgáltató nem köteles ellenőrizni. Szolgáltató erre tekintettel kifejezetten kizárja felelősségét ezen információk valóságáért, hitelességéért, pontosságáért, elérhetőségéért, valamint a hűségkártya ajánlatok Felhasználó általi tényleges igénybe vehetőségének biztosításáért. Szolgáltató kifejezetten kizárja továbbá a felelősségét az Applikációba a Vendéglátóhelyek által igényelt, Szolgáltató által feltöltött hűségkártya ajánlatok Üzletek általi elfogadásáért.
  2. Szolgáltató célkitűzése, hogy az Applikációt a lehető legmagasabb színvonalon működtesse, azonban az Applikáció - ideértve az annak üzemeltetése során használt szoftvert is - pontosságáért, megbízhatóságáért, hibamentes működéséért, adott célra való alkalmasságáért és az ezek hiányából eredő közvetlen vagy közvetett károkért vagy egyéb jogkövetkezményekért a Szolgáltató semmilyen felelősséget nem vállal. A Szolgáltató nem felel továbbá a rajta kívül álló okkal összefüggésben keletkezett hibákért és ezek következményeiért, ilyen lehet például az Internetes hálózatban keletkezett technikai meghibásodás vagy kimaradás, bármilyen eredetű technikai leállás, szünet, információ- és/vagy adatvesztés, mások által elhelyezett romboló alkalmazások vagy programok (például: vírusok, férgek, makrók vagy hacker tevékenységek).

3.A regisztráció során történő adatközlés hiányosságaiért, illetve a hibásan megadott adatokból adódó bármilyen következményért a Szolgáltató felelősséget nem vállal.

  1. Amennyiben a Vendéglátóhely magatartása következtében vagy azzal összefüggésben harmadik személy vagy bármely hatóság illetve bíróság Szolgáltatóval szemben bármilyen igényt támaszt illetve eljárást indít, a Vendéglátóhely köteles minden, a Szolgáltató által megkövetelt intézkedést megtenni, és köteles a Szolgáltatónak megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a Szolgáltatót a Vendéglátóhely bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri. A Szolgáltató kizár továbbá minden felelősséget a Vendéglátóhely által okozott, vagy egyébként a Vendéglátóhely magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kár és jogsérelem, illetve egyéb következmény vonatkozásában.
  2. Az információs rendszerek biztonságát sértő magatartásokkal okozott, vagy azokkal összefüggésben keletkezett károkért kizárólag az ilyen magatartások megvalósítója a felelős, ezért a Szolgáltató a felelősségét kizárja, minden olyan esetért, amely a Szolgáltatás használata közben keletkezik, ideértve a vírusok vagy egyéb károkozásra alkalmas szoftverek használatát vagy terjesztését, a Szolgáltató birtokában lévő személyes és egyéb adatokhoz való jogosulatlan hozzáférést, azok megsemmisítését, károsítását vagy nyilvánosságra hozatalát és egyéb hacker-tevékenységeket is.
  3. A Szolgáltató kizárja a felelősségét minden, a Szerződés bármely okból történő megszűnéséből eredő kárért, különösen, ha a Vendéglátóhely szerződésszegése vagy valamely bíróság, illetve hatóság utasítására törölte a Vendéglátóhely regisztrációját.

A szerződés nyelve, a szerződés formája

Az Applikáció használatának megkezdésével létrejövő Szerződés nyelve magyar, nem minősül írásba foglalt szerződésnek, ezért azt a Szolgáltató nem iktatja és utóbb nem hozzáférhető. Az Applikáció működésével kapcsolatos valamennyi tájékoztatás a Szerződés részét képezi és kötelező érvényű minden Vendéglátóhelyre.

A szerződés megszűnése

  1. A Vendéglátóhely bármikor törölheti az Applikációt mobiltelefonjáról, továbbá kérheti (e-mail formájában) regisztrációjának törlését a Szolgáltatótól.
  2. Amennyiben a Vendéglátóhely megszegi a jelen Szerződés feltételeit, a Szolgáltató törölheti a regisztrációjával létrejött felhasználói profilt.
  3. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Szolgáltatás bármely tartalmi elemét, vagy a Szolgáltatás egészét megszüntesse, amely utóbbi esetben a Szerződés automatikusan megszűnik.

 

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat

Adatkezelési tájékoztató

hatályos ettől a naptól: 2019-03-25

Adatkezelő

Név: Breakslow Kft. 

Székhely: 2646 Drégelypalánk, Bem utca 9.

Levelezési cím, panaszkezelés: 2646 Drégelypalánk, Bem utca 9.

E-mail: info@breakslow.hu

Telefonszám: +36203702253

Weboldal: https://breakslow.hu/

Applikáció: Breakslow Applikáció, Breakslow Admin Applikáció

Tárhelyszolgáltató

Név: DigitalOcean, LLC

Levelezési cím: 101 Avenue of the Americas, 10th Floor, New York, NY 10013

E-mail cím: privacy@digitalocean.com

A weboldal és applikációk üzemeltetése során végzett adatkezelések leírása

A cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás

Mi az a cookie?
Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ. A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.

A cookie-k (sütik) egy része nem tartalmaz személyes információkat, és nem alkalmas az egyéni felhasználó azonosítására, egy részük azonban olyan egyéni azonosítót tartalmaz - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet az Ön eszköze tárol, ezzel az Ön azonosíthatóságát is biztosítja. Az egyes cookie-k (sütik) működési időtartamát az egyes cookie-k (sütik) vonatkozó leírása tartalmazza.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:

Az adatkezelés jogalapja a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pontja alapján az  Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:

Google Adwords cookie Amikor valaki meglátogatja az oldalunkat, a látogató cookie-azonosítója hozzáadódik a remarketinglistához. A Google cookie-kat – például a NID és SID cookie-kat – használ a Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használja, hogy megjegyezze az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Az AdWords konverziókövetés funkciója cookie-kat használ. A hirdetésből eredő értékesítések és egyéb konverziók követésére cookie-kat ment a felhasználó számítógépére, amikor az adott személy egy hirdetésre kattint. A cookie-k néhány gyakori alkalmazási módja: a hirdetések kiválasztása annak alapján, hogy mi a releváns az adott felhasználó esetén, a kampányok teljesítményéről szóló jelentések tökéletesítése, és a felhasználó által már megtekintett hirdetések megjelenítésének elkerülése.

Google Analytics cookie: A Google Analytics a Google elemző eszköze, amely abban segít a weboldalak és alkalmazások tulajdonosainak, hogy pontosabb képet kapjanak látogatóik tevékenységeiről. A szolgáltatás cookie-kat használhat, hogy információkat gyűjtsön és jelentést készítsen a weboldal használatára vonatkozó statisztikai adatokból anélkül, hogy egyénileg azonosítaná a látogatókat a Google számára. A Google Analytics által használt fő cookie a „__ga” cookie. A webhelyhasználati statisztikai adatokból készülő jelentések mellett a Google Analytics – az előbbiekben ismertetett néhány hirdetési cookie-val együtt – felhasználható arra is, hogy relevánsabb hirdetéseket jelenítsünk meg a Google-termékekben (például a Google Keresésben) és szerte az interneten.

Facebook pixel (Facebook cookie) A Facebook-képpont olyan kód, amelynek a segítségével a honlapon jelentés készül a konverziókról, célközönségek állíthatók össze, és az oldal tulajdonosa részletes elemzési adatokat kap a látogatók honlap használatáról. A Facebook pixel segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A Facebook adatkezelési szabályzatát itt tanulmányozhatja: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára. A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

A szerződéskötés érdekében kezelt adatok

A szerződéskötés érdekében több adatkezelési eset is megvalósulhat. Tájékoztatjuk, hogy panaszkezeléssel, hibabejelentéssel kapcsolatos adatkezelés csak abban az esetben valósul meg, ha Ön él az említett jogaival.

Amennyiben a honlapon keresztül Ön nem regisztrált felhasználóként van jelen, csak látogatója a weboldalnak, akkor a marketing célú adatkezelésnél írtak vonatkozhatnak Önre, amennyiben marketing célú hozzájárulást ad számunkra.

A szerződéskötés érdekében megvalósuló adatkezelések részletesebben:

Kapcsolatfelvétel

Ha például e-mailben, A Breakslow Applikáció ’Visszajelzés’ funkciójának használatával, vagy telefonon kérdéssel fordul hozzánk valamely szolgáltatásunkkal kapcsolatban.

Az előzetes kapcsolatfelvétel nem kötelező, ezt kihagyva is bármikor használhatja weboldalunkat és a Breakslow Applikációt. A Breakslow Admin Applikáció használata csak szerződött partnereink (Vendéglátóhelyek) részére megengedett, így az előzetes kapcsolatfelvétel ebben az esetben elengedhetetlen.


Kezelt adatok

Az Ön által a kapcsolatfelvétel során megadott adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat csak a kapcsolatfelvétel lezárultáig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja


Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a kapcsolatfelvétellel ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Regisztráció a weboldalon és az applikációkban

A regisztráció során megadott adatok tárolásával az Adatkezelő kényelmesebb szolgáltatást tud biztosítani (pl. az érintett korábbi keresései a Breakslow Applikációban megjelennek) valamint bizonyos szolgáltatások (pl. hűségpont rendszer, Breakslow túrák, vélemény írás) csak regisztráció után elérhetőekA regisztráció a szerződéskötésnek a weboldalon nem feltétele, az applikáció használatához azonban kötelező.

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, e-mail címét, nemét (opcionális), születési idejét (opcionális) és telefonszámát (opcionális) kezeli.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a regisztrációval ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A hűségpontok és túrapontok feldolgozása

A hűségpontok és túrapontok feldolgozása során a szerződés teljesítése érdekében szükségesek adatkezelési tevékenységek.

Kezelt adatok

Az adatkezelés során az Adatkezelő az Ön nevét, e-mail címét, nemét (opcionális), születési idejét (opcionális) és telefonszámát (opcionális) kezeli.

Amennyiben Ön hűségpontok vagy túrapontok gyűjtésébe kezd a Breakslow Applikáción keresztül, akkor az adatkezelés és az adatok megadása a szerződés teljesítéséhez elengedhetetlen.

Az adatkezelés időtartama

Az adatokat a polgári jogi elévülési idő szerint 5 évig kezeljük.

Az adatkezelés jogalapja

A szerződés teljesítése. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pont szerinti adatkezelés]

A hozzájárulás igazolhatóságával kapcsolatban kezelt adatok

A regisztráció,  hírlevélre történő feliratkozás során az informatikai rendszer eltárolja a hozzájárulással kapcsolatos informatikai adatokat a későbbi bizonyíthatóság érdekében. 

Kezelt adatok

A hozzájárulás időpontja és az érintett IP címe.

Az adatkezelés időtartama

A jogszabályi előírások miatt a hozzájárulást később igazolni kell tudni, ezért az adattárolás időtartama az adatkezelés megszűnését követő elévülési ideig kerül tárolásra.

Az adatkezelés jogalapja

A Rendelet 7. cikk (1) bekezdése írja elő ezt a kötelezettséget. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés c) pont szerinti adatkezelés]

Marketing célú adatkezelések

A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az érintett hozzájárulásának visszavonásáig.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, ami a hírlevélre történő feliratkozással ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

A személyreszabott reklámok küldésével  és megjelenítésével kapcsolatos adatkezelés

Kezelt adatok

Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

A hozzájárulásának visszavonásáig.


Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes, külön hozzájárulása, amit az adat felvétel során ad meg az Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

Remarketing

Az adatkezelés mint remarketing tevékenység cookie-k segítségével valósul meg.

Kezelt adatok

A cookie tájékoztatóban meghatározott cookiek által kezelt adatok.

Az adatkezelés időtartama

Az adott cookie adattárolási idötartama, bővebb információ elérhető itt:

Google általános cookie tájékoztató: https://www.google.com/policies/technologies/types/

Google Analitycs tájékoztató: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage?hl=hu

Facebook tájékoztató: https://www.facebook.com/ads/preferences/?entry_product=ad_settings_screen

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés].

Nyereményjáték

Az adatkezelési folyamat a nyereményjáték lebonyolítása érdekében történik. 

Kezelt adatok

Név, email cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama

Az adatok a nyereményjáték lezárását követően törlésre kerülnek, kivéve a nyertes adatai, amelyeket a számvitelről szóló törvény alapján 8 évig köteles az Adatkezelő megőrizni.

Az adatkezelés jogalapja

Az Ön önkéntes hozzájárulása, amit a honlap használatával ad meg Adatkezelő számára. [Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a) pont szerinti adatkezelés]

További adatkezelések

Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell. Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve, ha a tájékoztatását törvény kizárja.

Adatfeldolgozó igénybevételéről és az adatkezeléshez kapcsolódó tevékenységünkről

A személyes adatok tárolására irányuló adatfeldolgozás

Az adatfeldolgozó megnevezése: DigitalOcean, LLC

Az adatfeldolgozó elérhetőségei:

E-mail cím: privacy@digitalocean.com

Székhely: 101 Avenue of the Americas, 10th Floor, New York, NY 10013

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján a személyes adatok tárolását végzi. A személyes adatok megismerésére nem jogosult.

Hírlevélküldéssel összefüggő adatfeldolgozói tevékenység

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég neve: The Rocket Science Group, LLC

Hírlevélküldő rendszert üzemeltető cég székhelye: 675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000 Atlanta, GA 30308 USA

Az Adatfeldolgozó az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a hírlevelek kiküldésében. Ennek során az Adatfeldolgozó az érintett nevét és e-mail címét a hírlevélküdéshez szükséges mértékben kezeli, az érintett kérésére azt haladéktalanul törli.

Az adatkezelés során Önt megillető jogok

Az adatkezelés időtartamán belül Önt a Rendelet előírásai szerint az alábbi jogok illetik meg:

  • a hozzájárulás visszavonásának joga
  • személyes adatokhoz és az adatkezeléssel kapcsolatos információkhoz való hozzáférés
  • helyesbítéshez való jog
  • adatkezelés korlátozása,
  • törléshez való jog
  • tiltakozáshoz való jog
  • hordozhatósághoz való jog.

Amennyiben Ön jogaival élni kíván, az az Ön azonosításával jár együtt, valamint az Adatkezelőnek Önnel szükségszeren kommunikálnia kell. Ezért az azonosítás érdekében személyes adatok megadására lesz szükség (de az azonosítás csak olyan adaton alapulhat, amelyet Adatkezelő egyébként is kezel Önről), valamint az Adatkezelő email fiókjában elérhetőek lesz az Ön adatkezeléssel kapcsolatos panasza a jelen tájékoztatóban, a panaszokkal kapcsolatban megjelölt időtartamon belül.

Az adatkezeléssel kapcsolatos panaszokat legkésőbb 30 napon belül válaszolja meg Adatkezelő.

A hozzájárulás visszavonásának joga

Ön bármikor jogosult az adatkezeléshez adott hozzájárulást visszavonni, ilyen esetben a megadott adatokat rendszereinkből töröljük. Kérjük azonban vegye figyelembe, hogy a még be nem telt hűségkártyák vagy befejezetlen túrák esetén a visszavonás azzal a következménnyel jár, hogy az addig gyűjtött hűség- és túrapontjai elvesznek.

A személyes adatokhoz való hozzáférés

Ön jogosult arra, hogy az Adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy:

  • a kezelt személyes adatokhoz hozzáférést kapjon és
  • a következő információkról az Adatkezelő tájékoztassa:
    • az adatkezelés céljai;
    • az Önről kezelt személyes adatok kategóriái;
    • információ azon címzettekről vagy címzettek kategóriáiról, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat Adatkezelő közölte vagy közölni fogja;
    • a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
    • az Ön azon joga, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
    • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga;
    • ha az adatokat nem Öntől gyűjtötték be, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
    • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

A jog gyakorlásának célja az adatkezelés jogszerűségének megállapítására és ellenőrzésére irányulhat, ezért többszöri tájékoztatás kérés esetén Adatkezelő méltányos költségtérítést számolhat fel a tájékoztatás teljesítéséért cserébe.

A személyes adatokhoz való hozzáférést Adatkezelő úgy biztosítja, hogy az Ön azonosítását követően emailben juttatja el Önhöz a kezelt személyes adatokat és az információkat. Amennyiben regisztrációval rendelkezik, akkor a hozzáférést úgy biztosítjuk, hogy a felhasználói fiókjába belépve tudja az Önről kezelt személyes adatokat megtekinteni és ellenőrizni.

Kérjük, hogy kérelmében jelölje meg, hogy a személyes adatokhoz kér hozzáférést, vagy az adatkezeléssel kapcsolatos információkat kéri.

Helyesbítéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő késedelem nélkül helyesbítse az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Adatkezelés korlátozásához való jog

Ön jogosult arra, hogy kérésére Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

  • Ön vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát, ha a pontos adat azonnal megállapítható, akkor nem kerül sor a korlátozásra;
  • az adatkezelés jogellenes, de Ön ellenzi az adatok törlését bármely okból (például azért mert az Ön számára jogi igény érvényesítése miatt fontosak az adatok), ezért nem az adatok törlését kéri, hanem ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra a megjelölt adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
  • Ön tiltakozott az adatkezelés ellen, de Adatkezelő jogos érdeke is megalapozhatja az adatkezelést, ez esetben amíg megállapításra nem kerül, hogy Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben, az adatkezelést korlátozni kell.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

Adatkezelő az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen (legalább a korlátozás feloldását megelőző 3 munkanappal) tájékoztatja Önt.

Törléshez - elfeledtetéshez való jog

Ön jogosult arra, hogy Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje az Önre vonatkozó személyes adatokat, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat Adatkezelő gyűjtötte vagy más módon kezelte;
  • Ön visszavonja hozzájárulását és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
  • Ön tiltakozik a jogos érdeken alapuló adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok (azaz jogos érdek) az adatkezelésre,
  • a személyes adatokat Adatkezelő jogellenesen kezelte és ez a panasz alapján megállapítást nyert,
  • a személyes adatokat az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell.

Ha az Adatkezelő bármely jogszerű oknál fogva nyilvánosságra hozta az Önről kezelt személyes adatot, és bármely fent megjelölt okból törölni köteles azt, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével köteles megtenni az észszerűen elvárható lépéseket – ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az adatokat kezelő más adatkezelőket, hogy Ön kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

A törlés nem alkalmazandó, amennyiben az adatkezelés szükséges:

  • a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
  • a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése (ilyen eset a számlázás keretében megvalósuló adatkezelés, mivel a számla megőrzését jogszabály írja elő), illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
  • jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez (pl.: ha Adatkezelőnek Ön felé követelése áll fenn és azt még nem teljesítette, vagy fogyasztói, adatkezelési panasz intézése van folyamatban).

Tiltakozáshoz való jog

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak jogos érdeken alapuló kezelése ellen. Ebben az esetben Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha Ön tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

Hordozhatósághoz való jog

Amennyiben az adatkezelés automatizált módon valósul meg, vagy ha az adatkezelés az Ön önkéntes hozzájárulásán alapul, Önnek joga van arra, hogy kérje Adatkezelőtől, hogy az Ön által az Adatkezelő részére megadott adatokat megkapja, amit Adatkezelő xml, JSON, vagy csv formátumban bocsát az Ön rendelkezésére, ha ez technikailag megvalósítható, akkor kérheti, hogy az Adatkezelő az adatokat ebben a formában más adatkezelő számára továbbítsa.

Automatizált döntéshozatal 

Ön jogosult arra, hogy ne terjedjen ki Önre az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen alapuló döntés hatálya (ideértve a profilalkotást is), amely Önre nézve joghatással járna vagy Önt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Ezekben az esetekben Adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

A fentiek nem alkalmazandóak abban az esetben, ha a döntés:

  • Ön és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
  • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely Ön jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
  • az Ön kifejezett hozzájárulásán alapul.

Adatvédelmi nyilvántartásba történő bejelentkezés

Az Infotv. rendelkezései értelmében az Adatkezelőnek bizonyos adatkezeléseit be kellett jelentenie az adatvédelmi nyilvántartásba. Ez a bejelentési kötelezettség 2018. május 25. napjával megszűnt.

Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatok védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

Az Adatkezelő a szervezeti és technikai lehetőségekhez képest mindent megtesz annak érdekében, hogy adatfeldolgozói is megfelelő adatbiztonsági intézkedéseket tegyenek, amikor az Ön személyes adataival dolgoznak.

Jogorvoslati lehetőségek

Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést, vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben polgári pert indíthat bíróság előtt. 

Adatkezelési tájékoztató módosítása

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen adatkezelési tájékoztatót az adatkezelés célját és jogalapját nem érintő módon módosítsa. A honlap és applikációk módosítás hatálybalépését követő használatával elfogadja a módosított adatkezelési tájékoztatót.

Amennyiben az Adatkezelő a gyűjtött adatokkal kapcsolatban a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni a további adatkezelést megelőzően tájékoztatja Önt az adatkezelés céljáról és az alábbi információkról:

  • a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az időtartam meghatározásának szempontjairól;
  • azon jogáról, hogy kérelmezheti az Adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és jogos érdeken alapuló adatkezelés esetén tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, valamint a hozzájáruláson, vagy szerződéses kapcsolaton alapuló adatkezelés esetén kérheti az adathordozhatósághoz való jog biztosítását;
  • hozzájáruláson alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulást Ön bármikor visszavonhatja,
  • a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
  • arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint hogy az Ön köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá hogy milyen lehetséges következményeikkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;
  • az automatizált döntéshozatal tényéről (ha alkalmazott ilyen eljárás), ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információkat, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és Önre nézve milyen várható következményekkel bír.

Az adatkezelés csak ezt követően kezdődhet meg, amennyiben az adatkezelés jogalapja hozzájárulás, az adatkezeléshez a tájékoztatáson felül Önnek hozzá is kell járulnia.

A jelen dokumentum a weboldal és applikációk működésével kapcsolatban minden releváns adatkezelési információt tartalmaz az Európai Unió 2016/679 számú Általános Adatvédelmi Rendelete (a továbbiakban: Rendelet. GDPR) és a 2011. évi CXII. tv. (a továbbiakban: Infotv.) alapján.